A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. Egy másik tálban a
gépi habverővel a tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a
citrom levét, belecsorgatjuk az olajat, és végül a csokidarabokat is
hozzákeverjük. Az így kapott masszát összedolgozzuk a szódabikarbónás liszttel.
15 percre betesszük a hűtőben pihenni.
A tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk kb. 1cm vékonyra (inkább lapogatjuk, mert nem egy nyújtható tészta az olaj miatt). Tetszőleges formával kiszúrjuk, szerintem a legjobb a kerek pogácsa szaggató, kockára is vághatjuk derelye vágóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10-15 percre. Kiszedjük őket, megvárjuk míg kihűlnek, és már ropogtathatjuk is. Dobozban sokáig eláll így érdemes dupla mennyiséget készíteni.