Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését.

Kecsketej szappan csomag ajándék sószappannal
    Hidegen sajtolt KUKORICACSÍRA olaj 5 l
      7 590 Ft
      Alaya Himalája kristálysó dezodor
        1 190 Ft
        Szárított kovászpor 200 g
          2 020 Ft

          Receptkönyv

          A Flavure receptkönyve azért készült neked, hogy még tudatosabban foglalkozhass az egészséges életmóddal és táplálkozással.

          Kamut keksz csokidarabokkal

          Hozzávalók:

          21 dkg kamut liszt   https://flavure.hu/lisztek-magvak/169-kamut-osbuzaliszt-1-kg.html

          60 g olívaolaj (vagy napraforgóolaj)   https://flavure.hu/fuszerek-es-sok/318-hidegen-sajtolt-napraforgo-etolaj-1-l.html

          80 g nádcukor https://flavure.hu/fuszerek-es-sok/315-finomitatlan-barna-nadcukor-1-kg.html

          1 db tojás

          2 ek likőr

          (2 evőkanál bármilyen folyadék jó: tej, mandulatej, gyümölcslé stb.)

          1 teáskanál szódabikarbóna (csapott)  https://flavure.hu/elelmiszer/368-etkezesi-szodabikarbona-1-kg.html

          1 teáskanál citromlé

          5 csepp vaníliaaroma (tetszőleges mennyiség)

          1 csipet só   https://flavure.hu/fuszerek-es-sok/96-himalaja-etkezesi-kristalyso-oroelt.html

          4 ek csokoládéforgács (csokidrazsé)

          Elkészítés

          A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. Egy másik tálban a gépi habverővel a tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét, belecsorgatjuk az olajat, és végül a csokidarabokat is hozzákeverjük. Az így kapott masszát összedolgozzuk a szódabikarbónás liszttel. 15 percre betesszük a hűtőben pihenni.

          A tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk kb. 1cm vékonyra (inkább lapogatjuk, mert nem egy nyújtható tészta az olaj miatt). Tetszőleges formával kiszúrjuk, szerintem a legjobb a kerek pogácsa szaggató, kockára is vághatjuk derelye vágóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10-15 percre. Kiszedjük őket, megvárjuk míg kihűlnek, és már ropogtathatjuk is. Dobozban sokáig eláll így érdemes dupla mennyiséget  készíteni.