Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését.

Kecsketej szappan csomag ajándék sószappannal
    Review (0)
    3 120 Ft
    Hidegen sajtolt KUKORICACSÍRA olaj 5 l
      Review (0)
      7 590 Ft
      Alaya Himalája kristálysó dezodor
        Review (0)
        1 190 Ft
        Szárított kovászpor 200 g
          Review (0)
          2 020 Ft
          Erdélyi adalékanyag mentes só PARAJDRÓL 1 kg
            Review (0)
            645 Ft
                Szárított kovászpor 200 g
                Szárított kovászpor 200 g

                Szárított kovászpor 200 g

                Review (0)
                2 020 Ft
                Tax Included
                Nincs készleten

                A szárított kovászport azon házi sütőknek ajánljuk, akik azonnal felhasználható és hosszú ideig tárolható kovásszal szeretnének kenyeret sütni. E termékünk abban különbözik a szárított vadkovászunktól, hogy semmilyen előkészületet (pl. feletetés, frissítés) nem igényel a felhasználása, csupán össze kell keverni a liszttel, vízzel és esetleges egyéb hozzávalókkal (pl. magvak) és máris dagasztható tésztát kapunk.

                Természetesen e termékünk SEM tartalmaz hozzáadott sütőélesztőt!

                A csomagban lévő kovászmennyiség 13 db 500 g-os kenyérhez elegendő.

                Quantity :
                Nem elérhető termék

                Adagolása lisztsúlyra számítva: 1%

                Felhasználására 2 módszert javaslunk. 

                1, Sütés előtésztával 

                500 g lisztet, 50 g kovászport és 375 ml vizet dagassz össze egy tálban, majd egyben keleszd 20-25 órát 23-28 Celsius fokon. Ezután dagassz hozzá 500 g lisztet, 375 g vizet és ízlés szerinti sót. Pihentesd 2-3 órán át 23-28 Celsius fokon, majd oszd fel a szakajtódhoz/sütőformádhoz szükséges méretűre és formázás után még keleszd kb. 1 órán keresztül. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett sütsd készre.

                Ezzel a technikával kevésbé savanyúbb jellegű kenyeret fogsz kapni.

                2, Sütés közvetlen bekeveréssel

                1000g lisztet, 50 g kovászport, 750 ml vizet és ízlés szerinti sót dagassz össze jól, majd pihentesd 16-20 órán keresztül (20-25 Celsius fokon). Ezután oszd fel a tésztát a szakajtódnak/sütőformádnak megfelelő méretűre és formázás után keleszd még kb. 1 órán át. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett sütsd készre.

                Ezzel a megoldással karakteresebb ízű kenyeret fogsz kapni.

                FONTOS! Mindkét fenti módszernél vedd figyelembe, hogy a feldolgozás helyének hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta érését, ezért amíg nem tapasztalod ki magadnak, hogy a te konyhádban mennyi idő az optimális, addig kelesztés közben folyamatosan figyelned kell a tésztát

                Összetevők Búzaliszt, tejsav
                Allergének glutén
                Nyomokban tartalmazhat szójaszármazék, mustár, csillagfürt
                Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1394 kJ / 329 kcal, Zsír2,2 g, amelyből telített zsírsavak 0,7 g, Szénhidrát 51,4 g, amelyből cukrok 1,2 g, Rost 9,0 g, Fehérje 10,8 g, Só <0,01 g
                Száraz hűvös helyen tárolandó
                Származási hely Németország

                Egyedi referenciák

                No customer reviews for the moment.

                Write your review
                Szárított kovászpor 200 g

                Mások ezeket is megvették ehhez a termékhez:

                16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

                Szárított kovászpor 200 g

                2 020 Ft
                Tax Included