

Flavure
Flavure
Római elődeink nem pusztán a test, de a lélek és az elme fontos táplálékaként is alkalmazták a rozs növényt.
A teljes kiőrlésű rozsliszt még magasabb rost- és tápanyag tartalommal bír, hiszen ebben a lisztben a csíra és a héj is benne lapul, várva, hogy kifejthesse áldásos hatását: ha székrekedéstől, bélrenyheségtől, aranyértől szenvedsz, érdemes egy próbát tenned vele (ha már a folyadékbeviteledet és a napi mozgást emelted): rostjai növelik a széklet mennyiségét, és javítják annak állagát.
A rozsliszt alacsony sikértartalmú liszt, búzaliszttel keverve használd!
Származási hely | Ausztria |
Összetevők | 100% Világos rozsliszt, 0% adalékanyag |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1348 KJ/319 kcal |
Zsír | 1,7 g |
-amelyből telített zsírsav | 0,2 g |
Szénhidrát | 60 g |
-amelyből cukrok | < 0,5 g |
Rost | 14 g |
Fehérje | 9 g |
Só | 0 g |
Őrlési technológia | Kíméletes, több frakciós őrléssel készül |
Felhasználás | Minden háztartási célra (sütemények, kenyérsütés, habarások...stb.) felhasználható. |
Tudtad-e? | A rozsliszt keményítőszerkezete eltér a búzáétól. Mivel vízmegtartó képessége jobb, ezért a belőle készült kenyér tovább friss marad. |
No customer reviews for the moment.